Vædderen

21. marts - 19. april
Element: Ild

 

Temperament:
For dig er der kun en vej og det er frem og du er forrest. Du besidder enorme mængder energi, så dit aktivitetsniveau er for det meste højere end andres. Det er vigtigt for dig ikke at spilde tiden, det er naturligt for dig at være igangsætter og at få ting til at ske.
Det er ikke altid, du når at overveje en situation så nøje, før du tager en beslutning - men til gengæld tager du altid konsekvensen for dine handlinger. Selvtillid er ikke noget, du har for lidt af; faktisk kan du være temmelig egocentreret og arrogant. Som regel har du dog noget at have det i. I alt hvad du foretager dig, vil du have kontrollen og bestemme farten.
Andre kan til tider opfatte dig som en dominerende, taktløs, egenrådig bulldozer.

Dating taktik:
At score nogen er for dig det samme som at gå på jagt; det gælder om at trænge byttet op i en krog, nedlægge det og slæbe det hjem ved håret (eller skægget). Du elsker spændingen ved jagten og føler en dyb selvglæde, når det lykkes dig at erobre den udkårne. Lidt konkurrence skader ikke, det virker nærmest bare opildnende på dit jagtinstinkt. Det lyder jo ret brutalt, din her nævnte taktik, men faktisk kan du være ganske uimodståelig, for du holder ikke igen med at udtrykke dine følelser.
Du er vildt lidenskabelig og under jagten giver du den udkårne din udelte opmærksomhed.

Forelskelse:
Efter at du har indfanget byttet og slæbt det hjem, beslutter du dig for, om det er værd at beholde. Hvis du er i tvivl og det ikke er helt spændende nok, er tingene hurtigt overståede. Men hvis du skulle gå hen og blive forelsket, sker det med store armbevægelser og stormfulde følelser. Åh, hvor du føler!
Og du bliver anderledes blid, hengiven og forstående overfor din partner. Du bliver næsten som et lille barn, der hele tiden vil holdes om og nusses og du kan blive noget så romantisk. Men gennem alt dette føleri sørger du dog altid for at bevare kontrollen.

Parforhold:
Tingene er aldrig kedelige hos dig, dit lidenskabelige temperament gennemsyrer alt, hvad du foretager dig. Du er en ret krævende partner, for du vil konstant have opmærksomhed samtidig med at du skal kunne bevare din frihed - og plads til at være dig selv.
Hvis din partner kræver samme mængde frihed, kan du dog blive meget jaloux. Der er som regel mange hede slåskampe og endnu mere, endnu hedere sex.

Seksuelle stil:
Som på alle andre områder er du her meget dominerende. Du er frygtløs, udholdende og eksperimenterer gerne. Magtkampe pirrer dig men der behøves intet sexlegetøj eller redskaber; den mentale magt er nok for dig. Dit behov for sex er fuldstændigt umætteligt, du har lyst når som helst og hvor som helst.
Vædderkvinder har en forkærlighed for skæg - som kilder og kradser dejligt og er godt at holde i.
Væddermandens yndlingsstilling er at tage partneren bagfra, mens hun læner sig forover.

Partner:
For det første skal du kunne holde ud at være sammen med en total-egoist. For det andet skal du være i stand til at udfordre, pirre og provokere dette her aktivitetshungrende lille væsen, der bare så gerne vil elskes. Så vær stærk, hold på dine grænser og lad være at være for forudsigelig.

 

Personlighed
Den Lyse side. Vædderens personlighed er heftig og varm, lidenskabelig og selvudfoldende med trang til handling - her og nu! Det er ikke et tålmodigt tegn; alt gøres impulsivt og med stor energi.

Foretagsomheder

Vædderen er en modig anfører, som ikke går af vejen for at løbe en risiko, men vil ofte føle, at "jeg ved bedst". Det er sikkert også rigtigt, da Vædderen hurtigt opfatter det væsentlige i enhver situation, men til gengæld sjældent dvæler længe ved detaljen. Giver man imidlertid Vædderen en god sag at slås for, et problem der skal løses eller en ny ide at føre ud i livet, så er denne foretagsomme personlighed i sit es.

Intolerance
Den dunkle side. Mærkeligt nok er en vis sendrægtighed en af dette aktive tegns største svagheder. Skønt Vædderen er overordentlig utålmodig og intolerant over for udsættelser, hvad der skal gøres (at betale skat f.eks.), hvis sagen ganske enkelt ikke er interessant nok. På lignende måde vil Vædderen hellere ty til løgne end at udstå noget ubehageligt eller kedsommeligt. Væddere kan også være grove og tit fornærme folk, eller benytte en tyrannisk taktik ud fra et egoistisk ønske om at få det på deres måde.

Egoist

Som det første tegn i dyrekredsen er Vædderens motto "mig først!" Vædderens personlighed, som er aktiv og udadvendt, er skræddersyet til at sætte sine aftryk på verden - hvilket kan føre til en selvoptaget og egoistisk livsholdning. Denne viser sig ofte at give resultat, da det er en kendsgerning, at Væddere sædvanligvis får det, som de vil have det

Familie

Væddere er glimrende forældre for et udadvendt og åbent barn, for Vædder-forælderen vil gøre alt for at opmuntre til uafhængighed og giver med glæde barnet lov til at eksperimentere og løbe en risiko. En Vædder-forælder kan også opmuntre til en konkurrencebetonet skal-vinde-for-enhver-pris-holdning til livet, i stedet for at lære barnet, hvordan legen skal leges for morskabens skyld.

Frihed
Vædder-forælderen giver sit barn al den plads og frihed, som barnet kan magte, men er ikke særlig god til at give barnet en følelse af tryghed og bliver utålmodig med et barn, der klynger sig til forældrene. De forsigtige, tilbageholdende og fantasifulde energier hos det indadvendte barn forbløffer Vædder-forælderen, for Vædderen er ikke et indfølende tegn, og folk født i tegnet kan simpelt hen ikke forstå folk, der er sky og generte.

Misforståelse

Vædderen kan være et direkte og taktløst tegn, der ofte kommer med tankeløse bemærkninger, som kan såre et følsomt barn dybt. Det kan tydeligt skabe en personlighedskonflikt, og derfor opstår der misforståelser. Vædder-forælderen bør være forsigtig med at presse et barn for hårdt og i stedet lade udviklingen komme gradvis i barnets egen rytme.

Hengivne
Vædder-faderen er temmelig fremmasende og meget stolt af sine børn. Han er også voldsom og leger med dem, for inderst inde er han selv eet lille barn. Vædder-moderen foretrækker udfordringen med at arbejde ude i stedet for de hjemlige rutiner, men hun leger alligevel med sine børn, når hun er hjemme.

Kærlighed

Som dyrekredsens første tegn sætter Vædderen altid sig selv først, selv om de kan være meget kærlige og gavmilde mod dem, de holder af. De har en varm og begejstret natur og viser deres følelser.
Væddere er selskabelige og udadvendte; de er ofte midtpunktet og sjælen i selskabet takke være deres livlige natur. Men en gang imellem rynker Vædderen vredt panden, hvis kærlighedslivet ikke går glat.

Glødende elskere

Væddere er betingelsesløse i deres kærlighed og gør intet halvt. De er ægte optimister, nægter at acceptere et nederlag og er ofte fremfusende, når de mener at have fundet sand kærlighed. De er sentimentale og impulsive, sommetider dumdristige.
At være evig tro tiltaler Vædderens romantiske side; men når tingene begynder at gå skævt, vil han eller hun måske foretrække at lede andetsteds efter spænding, opmærksomhed og kærlighed.

Ægteskab

Vædderen er meget fyrig, lidenskabelig og med stærke ideer, og mange Væddere gifter sig som unge. De er ret ofte bedre til at sætte ting i gang end til at fuldføre dem, så ægteskab med en Vædder holder ikke nødvendigvis livet ud.
Selv om Vædderen elsker udfordringer, bryder den sig ikke om vanskelige tider, og hvis der ikke hurtigt kommer en løsning på problemerne, vil den højst sandsynligt finde en ny partner i stedet for at blive i det gamle ægteskab.
Alligevel er Vædderen trofast og romantisk og elsker at forkæle sin elskede med gaver og overraskelser. Ægteskab er vigtigt for Vædderen, den vil forsøge at holde det i live.

Underholdende
Vædderens partner drages muligvis ind i en stor mængde underholdning, for Vædderen er et tegn, der kan lide at gøre indtryk - især på chefen eller en mulig klient, for Vædderen plejer altid sine forretnings- eller karriereinteresser.

Fremfusende
Væddere er tilbøjelige til at være impulsive, og dette gælder også med hensyn til ægteskab. Men denne fremfusenhed holder heller ikke op med ægteskabet. Ægteskab med en Vædder er aldrig kedeligt, for Vædderen er altid i færd med nye projekter og forventer, at dens ægtefælle er lige så entusiastisk som den selv. Den bringer altid en stor mængde veloplagthed ind i ægteskabet.

Individualister

En af de vanskeligheder, som Vædderens ægtefælle oftest kommer ud for, er Vædderens tilbøjelighed til at opføre sig meget selvstændigt. Vædderen tror ofte, at fordi den ønsker noget, gør dens ægtefælle det også. Nogle tegn har svært ved at affinde sig med dette, men alle tegn værdsætter Vædderens åbenhed og livsglæde.

Venskab

Væddere er varme, ligefremme og direkte i deres venskaber som i alt andet i livet. De er gode til at tage det første skridt i retning af et venskab. De kan faktisk en gang imellem være lidt for hurtige i deres tale og handlinger og derved skræmme mulige venner bort. På den anden side værdsættes Væddere for deres ærlighed og åbenhed i venskaber.

Uafhængighed

Væddere sætter pris på og nyder ofte at udføre ting - måske lidt dristige og risikable ting - på egen hånd. De bryder sig ikke om at blive holdt tilbage af bånd eller andres frygt. Venskaber er derfor ikke så vigtige for dette tegn som for andre, selv om Væddere virkeligt nyder at være sammen med andre eventyrlystne personer.
Hvem harmonerer Væddere med?
Væddere vil føle sig tiltrukket af de andre Ildtegn, da deres temperamenter ligner hinanden. Særligt Skytter vil være glimrende venner for dem og dele deres eventyrlyst. Imidlertid finder de venskaber med lufttegnet Tvillingerne mindre krævende, mens Vandmanden, som også sætter pris på sin frihed. Personer født i Jordtegn er ofte gode venner, da de hjælper Vædderen med at føre deres planer ud i livet rent praktisk. Men deres forsigtighed og fornuft kan virke dæmpende på et langvarigt venskab.

Konkurrenceminded

Venskaber med Ildtegnene er gerne kendetegnede ved et udpræget konkurrenceminded træk, og dette passer i særlig grad på Væddere og Løver. De syns at trives med den form for rivaliseren, der uundgåeligt opstår i sådanne venskaber på arbejdspladsen, i hjemmet, i selskabeligt øjemed, eller når de dyrker sport sammen.

Job

Både mandlige og kvindelige Væddere har en medfødt, naturlig sans for lederskab og en skræk for fiasko. Det næstbedste er ganske enkelt ikke godt nok. Er de i situationer, hvor de kan få afløb for deres naturlige konkurrenceinstinkter, og hvor de kan arbejde I deres eget tempo (hvilket i øvrigt sædvanligvis er dobbelt så stærkt som de fleste andre tegns), og så længe deres fjende - kedsomhed - ikke overvælder dem, vil alt være godt.

Muligheder
Dette tegn er på hjemmebane I næsten enhver karriere eller profession under forudsætning af, at det tilbyder tilstrækkelige muligheder for indflydelse. Vædderne bryder sig ikke om at være på slæb eller at leve et liv uden bestandige udfordringer, hvilket ofte indebærer, at en Vædder-karriere vil omfatte adskillige frontale sammenstød med den øjeblikkelige autoritet. Vædderen har et stadigt behov for at bekæmpe alle hidtil anerkendte grænser. De nyder at prøve kræfter med noget nyt, at bane vej for nye synsvinkler eller at indføre nye ideer og metoder. De elsker at komme enhver tabt sag til undsætning.

Pionerer

Da Vædderne holder at udfordringer, trives de bedst I karrierer, som stiller dem over for forhindringer, der skal overvindes, slag, der skal vindes og gåder, der skal løses. Da Vædderne let kommer til at kede sig eller bliver frustrerede, hvis de ikke får lov til at vise deres særlige evner på regulær vis, nyder de at arbejde I omgivelser, hvor de kan forfølge personlige mål.
 

Engagement

Som arbejdsgiver er Vædderen en yderst intuitiv og energisk personlighed, som forventer helhjertet engagement og opofrelse for hans eller hendes planer. Som arbejdstagere vil Vædderne helst arbejde alene eller lede et hold.

Penge
Væddere er gerne fremfusende og frygtløse. De har talent for at iværksætte gode ideer og inspirere andre med deres energi og entusiasme og fremragende ideer. Faktisk er der ikke nogen side af livet, hvor Væddere ikke gør brug af deres foretagsomhed. Ofte vil deres vilje til at løbe en risiko vise sig indbringende, men det er et spørgsmål, hvor længe de kan holde fast i ideerne.

Sårbarhed

Væddere er ikke kendt for deres omhu for detaljer. Deres overfladiske holdning til det, der står skrevet med småt i kontrakten, kan indimellem bringe et helt projekt i fare. De bruger pengene uden at sikre sig, at de virkelig har dem, og deres enkle og ærlige indstilling til livet gør dem sårbare over for list og svindel.
Trods deres uafhængighed arbejder Væddere bedst som ledere af et hold. Deres nytænkning får dem til at gå nye veje, men de mangler tålmodigheden og de administrative evner til at kunne klare finanserne. På grund af deres manglende interesse for at uddelegere og kommunikere angående arbejde skaber de ofte stor forvirring omkring sig.
Over for andre mennesker elsker Væddere at fremvise resultaterne af deres arbejde. Hurtige biler, dyrt tøj og smykker er deres foretrukne måde at imponere verden på. De er ikke altid gavmilde og kan være selviske.

Initiativtagere
Væddere er foregangsmænd. De må bestandig holde sig i gang og arbejder konstant på nye ideer. "Jeg vil .." er Vædderens motto. De har et stort behov for penge, magt og indflydelse, og tager kun sjældent hensyn til andres behov. Tvunget til at vælge mellem penge og autoritet, vil deres magtglæde som regel gå af med sejren.

Held eller Uheld
Væddere kan nære en næsten barnlig tillid til forsynets venlighed og have svært ved at tage muligheden for fejlslag med i betragtning. Da de er født i pionertegnet, vil de fleste Væddere ryste skuffelser af sig og simpelt hen se sig om efter nye områder at erobre. Deres entusiasme er meget smittende, og de kan som regel overtale andre til at følge deres lederskab, selv om det indebærer en risiko.

Vovemod
Væddere spilder sjældent tiden med beskyldninger eller grublerier over tidligere fejltagelser. De er tilbøjelige til at synes, at græsset altid er grønnere hos naboen, og deres medfødte eventyrlyst får dem ofte til at løbe risikoen med at finde ud af, om det virkelig forholder sig sådan.

Impulsivitet
Væddere er ubekymrede og impulsive og er i besiddelse af alle egenskaber hos en lidenskabelig spillefugl. Men det er heldigvis ikke et problem, for de fastholder sjældent interessen i lang tid ad gangen og går snart i gang med andre projekter.
Væddere har selvtillid og tror på deres egne evner. De har en stærk trang til at konkurrere og trives bedst I situationer med rivaliseren, især på mand til - mand basis. Kortspil samt styrkeprøver og spontane væddemål vil uvægerligt appellere til Væddere.

Kunsten at vinde
Væddere er vældigt gode til at forstå et vink, og de elsker kortspil som f.eks. bridge, hvor held og dygtighed kombineres, selv om deres manglende opmærksomhed hvad angår detaljen ofte betyder, at deres tab og gevinst som regel går lige op. De hader ikke at have heldet med sig, for det undertrykker deres naturlige impulsivitet og livsglæde.